2009-05-14 14:51:00• hírek • Ferenczi Noémi

In Memoriam Radnóti

In Memoriam Radnóti címmel emlékeztek meg a költő születésének századik évfordulójáról a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban.

Radnóti Miklós költő, a modern magyar líra kiemelkedő képviselője. Radnóti költészete halála után hatvanöt évvel is változatlanul népszerű.

A Kölcseysek Radnóti műveiből összeállított műsort adtak elő a főgimnázium dísztermében csütörtökön délután. Az előadás egy dallal kezdődött, mely megteremtette Radnóti műveinek hangulatát. A diákok különös átéléssel szavaltak illetve olvastak fel a prózarészleteket, melyet időnként zenei aláfestés tett még kifejezőbbé.

 

Az előadáson nagyon sok diák és tanár is részt vett. Bebizonyosodott, Radnóti gondolatai a huszonegyedik század fiataljai számára is tartalmaz mondanivalót. A színpadon Borbély Bernadett, Czégely Zsolt, Horvát Gerárd, Szabó Dorottya, Szighety Lilla, Szighety Timea, Szénás Szabolcs és Fodor Deborát láthatta a népes közönség.

A műsort Nagy Gyula, magyar szakos tanár állította össze. „Nagyon sokat készültünk az előadásra, sokat kellett gyakorolni, hogy méltó képen emlékezzünk meg egyik legnagyobb magyar költőnk, Radnóti Miklós születésének századik évfordulójáról"- fejtette ki Nagy Gyula tanárúr.


Radnótira emlékeztek a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban

Radnótira emlékeztek a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban


A diákok különös átéléssel szavaltak

A diákok különös átéléssel szavaltak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: